Big Pharma

Schade en schande rondom Big Pharma..!

Wil je meer weten over de ongelooflijk misdadige praktijken van de farmaceutische industrie. Praktijken waar we al meer dan 5 jaar over berichten, dan kun je uit de lijst hieronder je eigen keuze maken om je nader te informeren over dit onderwerp. Hoe spijtig het ook is om te melden, maar wellicht is het van levensbelang..!

* Geneeskunde: van kunst naar kunde en geknutsel HIER
* Onderzoeker van BigPharma geeft fraude toe HIER
* Journalistieke hoerderij, het geval Simon Roozendaal HIER
* Journalisten gemanipuleerd en HPV-campagne van start HIER
* Medische promotie-onderzoek door ‘ghostwriting’: SCHANDALIG! HIER
* Klokkenluider zet medische wereld te kijk HIER

* Medicijnen: meer doden dan heroïne en cocaïne samen! HIER
* Belangenvertrengeling vaccinatie-adviseurs HIER
* Hebzucht versus Gezondheid HIER
* Tamiflu is een hoax; Tamiflu is dus fraude HIER
* Megacorruptieschandaal in de WHO (De Wereldgezondheidsorganisatie) HIER
* En dan nu… Het vaccin voor een ‘rusteloze vagina’.. HIER
* De leugen regeert: De grote grieppropaganda! HIER

* Dr. Rauni Luukanen: een bijzonder verhaal.. HIER
* De Poolse minister spreekt zich WEL uit, meneer Klink! HIER
* Onnodige vaccinaties; een insider klapt uit de school.. HIER
* Dr. Ghis doet haar mond open! HIER
* Het griepvaccin: belangstelling of belangenverstrengeling HIER

* Farma probeert met eigen tijdschriften haar verhaal officieel te doen lijken! HIER
* Geld bepaalt uitkomst Griepvaccin-studies HIER
* Farmaceutische industrie woekert binnen de overheid HIER
* Nu alle jongens aan het HPV-vaccin..? HIER
* Farmaceuten krijgen juridische opdoffer in de VS! HIER
* 40 Miljoen mensen gebruiken Prozac! Maar het werkt niet, zeggen wetenschappers..! HIER
* De FDA blijkt corrupt! HIER

Meer : http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/schade-en-schande-rondom-big-pharma/comment-page-1/#comment-119465

Supreme Court rules vaccine makers protected from lawsuits: http://www.washingtonpost.com/.../02/22/AR2011022206008.html


Fraude in de farmabusiness


Hebzuchtremmers: In de Altijd Wat Wijzer (NCRV), alles over de farmaceutische industrie en medicijnen. Hoeveel winst wordt er gemaakt? En is het wel verstandig om onze medicijnen te laten maken door commerciële instellingen?
Omzet farma : 300.000.000.000
Fraude boetes : 11.000.000.000
* Novartis : 420.000.000
* Pfizer : 2.300.000.000
* GSK : 3.000.000.000

We eten er goed van” : Bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. Jaarlijks marketingbedrag farmaceutische industrie ALLEEN al in Nederland (in 2008, dus 5 jaar geleden!) : 1.300.000.000 miljard euro. http://www.youtube.com/watch?v=B2_S8--oMLw en een iets uitgebreider 'Corruptie in Farma Industrie' (TV Radar 2008): http://www.youtube.com/watch?v=GtpinXncZZo

De farmaceutische industrie heeft in de afgelopen drie jaar voor meer dan 11 miljard dollar aan boetes gekregen wegens criminele activiteiten. In totaal hebben 26 bedrijven, waaronder acht van de 10 grote spelers op de markt, zich schuldig gemaakt aan fraude ('criminele activiteiten' , aldus The New England Journal of Medicine).

Janssen Pharma (2011-2013) : boetes (wereldwijd) wegens onrechtmatige verkoopspraktijken geneesmiddelen : +/- 3.500.000.000 dollar.

Pfizer werd aangeklaagd door apothekers voor het feit dat ze cholesterol medicijnen van de markt af houden, zodat hun eigen winst gestimuleerd wordt.

Merck : Mega vaccinfraude onthuld: mazelen- en bofvaccins worden ontworpen om te  falen.. Merck vervalste regelrecht de efficiency-resultaten, aldus voormalige werknemers. En deed dat door vaccin-testresultaten te fabriceren, die een 95% efficiency-graad aantoonden.

Merck betaalt 950.000.000 dollar aan schadevergoeding en om verdere vervolging te voorkomen naar aanleiding van Vioxx, een pijnstiller die in 2004 van de markt gehaald werd nadat was aangetoond dat het middel een verhoogd risico op hartfalen veroorzaakte.

Bayer : Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer staat op het punt een rechtszaak rond zijn aspirine te schikken voor 15.000.000 dollar in de Verenigde Staten.

Abbott : betaalt de Amerikaanse overheid, 49 staten en Washington D.C. een schikkingsbedrag van 1.600.000.000 dollar. Met deze schikking wil de farmaceut de vier jaar durende claims voor illegale vermarketing van hun epilepsiemiddel Depakote oplossen. Abbott wordt ervan verdacht ernstige bijwerkingen van het middel te hebben verzwegen.

Abbott : betaalt 5.500.000 dollar (27/12/13) als afkoopsom om verdere vervolgingen te vermijden bij het omkopen van artsen in Amerika.

Roche : De Financial Times meldt dat de firma Roche geneesmiddelautoriteiten niet geïnformeerd heeft over de dood van meer dan 15.000 Amerikaanse patiënten die de afgelopen vijftien jaar geneesmiddelen van dit bedrijf gebruikten.

GlaxoSmithKline (GSK) China : naast de 4 aangehouden medewerkers van de farmagigant vanwege omstreden omkooppraktijken, zijn er vorige week nog eens 18 werknemers gearresteerd. Ook zij worden beschuldigd van het overhandigen van douceurtjes aan artsen met het doel meer medicijnen voor te schrijven en zodoende de verkoopcijfers op te schroeven.

Foute farma, waarin Ben Goldacre haarfijn uitlegt hoe farmaceutische bedrijven de testresultaten van hun medicijnen manipuleren en schadelijke neveneffecten wegmoffelen, dokters misleiden en patiënten oplichten. Dokters weten niet precies wat de echte gevolgen van hun behandelingen zijn.

Lobby EU : Nederlandse organisaties en bedrijven geven jaarlijks zeker 80 miljoen euro uit aan lobbyactiviteiten in de Europese Unie.
Transparante Lobby Register EU' (alfabetisch gerangschikte organisaties/bedrijven) :
*
GlaxoSmithKline : 3.2 lobbyisten full-time, kostenplaatje 1.000.000 euro in 2012
*
Monsanto : 2 personen, kosten 450.000 euro
*
Nestlé : 3 personen, kosten 250.000 euro
*
Johnson & Johnson : 11 personen, 400.000 euro
*
Danone : 2 personen, kosten 450.000 euro

Rechtzaken en schadevergoedingen

USA

Vaccinatie-industrie wettelijk gevrijwaard van schadeclaims :

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft op 15 februari 2011 een uitspraak gedaan, die door de farmaceutische industrie met gejuich zal zijn ontvangen. Het Hof beschermt met haar uitspraak de vaccin-industrie tegen claims van burgers, met name ouders van kinderen, die claimen dat ernstige gezondheidsklachten het gevolg zijn van de vaccinaties met de door Big Pharma geproduceerde produkten. Met een 6 tegen 2 stemming werd een Federale wet nog steeds van kracht verklaard, die weliswaar compensatie aanbiedt aan ouders, maar de deuren van de rechtbank gesloten houdt voor wettelijke claims.

Vaccinatie-compensatieprogramma in de USA met een onthutsend overzicht van het aantal gehonoreerde schadeclaims per vaccin en uitgekeerde miljoenenbedragen aan slachtoffers:http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/statisticsreports.html#claimscompensated

Schadeloosstellingen : van 1988 tot 2010 ontving het VCIP maar liefst 13.797 aanvragen voor schadeloosstellingen van gezinnen, die meldden dat hun kind geschaad was door, of zelfs gestorven was aan een vaccinatie. Hiervan zijn inmiddels 2.699 gezinnen/ouders gecompenseerd en de meeste zaken liggen nog te wachten op behandeling. Een officieel rapport uit de USA bevestigt dat er in de laatste 23 jaar (tot 2010) 1.061 vonnissen geweest zijn waarin een rechter het rechtstreeks oorzakelijk verband tussen een vaccinatie en het overlijden van een kind als bewezen beschouwde. Ouders van kinderen met vaccinatieschade (afgeronde rechtszaken) ontvingen schadevergoedingen van maar liefst US$ 110 miljoen.

Autisme ten gevolge van vaccininaties : een recente studie heeft uitgewezen dat door de VICP (Vaccine Injury Compensation Program) gedurende de afgelopen twee decennia aan 83 gezinnen met autistische kinderen 'stilletjes' een vergoeding is toegekend wegens vaccinatieschade. Vergoedingen door het VICP zijn jaarlijkse lijfrenten om de ziektekosten van het kind te dekken. Een VICP uitkering is in wezen zwijggeld.

Wereldwijd

Vaccinatie-compensatieprogramma's : 19 landen in totaal hebben (een dergelijk programma ingesteld. Duitsland was in 1953 de eerste (60 jr geleden!), gevolgd door Frankrijk in de jaren '60. Slovenië heeft zich hier recent aan toegevoegd.
Verklaring WHO : Zonder bewijs van duidelijke nalatigheid, is het moeilijk om schadevergoeding via traditionele juridische wegen te verkrijgen. Deze programma's weerspiegelen een overtuiging dat het fair en redelijk is dat een gemeenschap die wordt beschermd door een vaccinatieprogramma de verantwoordelijkheid hiervoor opneemt en voorziet in een vergoeding aan degenen die schade heeft opgelopen. http://www.who.int/bulletin/volumes/89/5/10-081901/en/index.html#R6

Frankrijk

GlaxoSmithKline (GSK) 2012 : na een meer dan 10 jaar aanslepende rechtszaak, is GSK voor 100% aansprakelijk gesteld voor de diagnose multiple sclerose bij een jonge vrouw in 1998, enkele maanden na haar laatste vaccinatie met Engerix B (hepatitis B). GSK werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 396.000 euro aan de 27-jarige vrouw (in 2009). Honderden gelijkaardige klachten zijn de afgelopen jaren ingediend en in behandeling.
Sanofi - nieuwe aanklachten tegen Gardasil : In 2011 dienden enkele jonge vrouwen klacht in tegen de fabrikant van het HPV-vaccin Gardasil (Sanofi).  Het lag in de verwachting dat er meerderen zouden volgen, en in december 2013 hebben inderdaad negen (9) slachtoffers bij de rechtbank van Bobigny (in de buurt van Parijs) eveneens klacht neergelegd. Volgens hun advocate (Camille Kouchner, dochter van Bernard, oud minister en medeoprichter van Artsen zonder Grenzen), zal de onderste steen boven worden gehaald om te bepalen wie uiteindelijk verantwoordelijk kan worden geacht voor de ernstige gezondheidsproblemen van deze vrouwen (18-24 jaar). Sanofi ontkent en weerlegt intussen elk verband met het vaccin.

Franse arts veroordeeld : in Bordeaux werd een huisarts door de rechter veroordeeld, omdat hij voorafgaande aan vaccinaties zijn patiënten NIET geïnformeerd had over mogelijke bijwerkingen en risico's, in het bijzonder over het risico inzake het eventueel ontwikkelen van multiple sclerose.

Narcolepsie (GSK) : een studie gefinancierd door de franse overheid, heeft onbetwist tenminste 60 gevallen van narcolepsie (slaapstoornis) aangewezen als gevolg van het H1N1-vaccin (Pandemrix van GSK) dat werd toegediend tijdens de grieppandemie in 2009-2010. Meerdere patiënten werden voor maar liefst 80% invalide verklaard. Schadedossiers liggen intussen nog steeds te wachten op afhandeling en compensatie door de staat.

GlaxoSmithKline (GSK) 2012 : de Fransman Didier Jambart (52), een Parkinsonpatiënt die naar eigen zeggen na het innemen van een geneesmiddel tegen die ziekte, in een ‘homoseksuele en seksverslaafde gokker’ was veranderd en die’ het speelgoed van zijn kinderen verkocht om aan geld te raken,’ heeft van een Franse rechtbank bijna 200.000 euro schadevergoeding toegewezen gekegen.
Aantal uitkeringen vaccinatieschade Frankrijk : 141 (1995-2008)

Engeland (UK)

Vaccine Damage Payment : If you’re severely disabled as a result of a vaccination against certain diseases, you could get a one-off tax-free payment of £120,000. https://www.gov.uk/vaccine-damage-payment
Schadeloosstelling BMR vaccin 2010 : een moeder krijgt van de rechter £90.000 toegewezen als schadevergoeding voor de ernstige gevolgen van het opgelopen hersenletsel van haar 19-jarige zoon door het hem als baby toegediende BMR vaccin.

Italië

BMR vaccin Merck : een Italiaanse rechter oordeelde dat het autisme van Valentino Bocca werd uitgelokt door het BMR-vaccin dat hij had gekregen op de jonge leeftijd van negen maanden. Zijn ouders krijgen een schadevergoeding van 140.000 pond met een extra 800.000 pond toegewezen in hun zaak tegen de Italiaanse regering.

Finland

Narcolepsie : in 2011 heeft de Finse overheid beloofd volledige compensatie te geven aan diegenen die narcolepsie hebben ontwikkeld ten gevolge van de H1N1 vaccinatie.

Zweden

Narcolepsie : Zweden geeft nu toe (december 2013) dat de slaapstoornis narcolepsie gelinkt is aan het in 2009-2010 toegediende Pandemrix H1N1 griepvaccin en komt met excuses. De tijd waarin claims konden worden ingediend, is echter helaas verlopen.

België

Poliovaccin : rechtzaken, boetes en celstraffen volgen elkaar op inzake het niet vaccineren met het door de overheid verplichte poliovaccin. Definitieve uitspraak 'rechtzaak Doornik verplicht poliovaccin 2011' (case closed) op 19 december 2013: ouders veroordeeld tot het betalen van een boete van 143 euro + proceskosten van 500 euro. Advocaat Philippe Van Langendonck baseerde zijn pleidooi op de Patiëntenwet 2002, die stelt dat ouders voorafgaande aan vaccinatie uitvoerig geïnformeerd moeten worden (o.a. over bijwerkingen). Het verweer van de tegenpartij was duidelijk en bindend : 'de wet op het verplicht toedienen van het poliovaccin overstijgt de patiëntenwet uit 2002'.

Hasselt : De Hasseltse correctionele rechtbank heeft op 23 december 2013 een 36-jarige man en zijn 24-jarige vrouw bij verstek veroordeeld tot elk 15 dagen celstraf en 275 euro boete omdat ze hun dochtertje in 2009 niet tegen polio hadden laten inenten.

Nederland

Freek Hagoort : al 4 jr proberen de ouders (vruchteloos tot nu toe) de onderste steen boven te halen om de achterliggende reden van zijn overlijden in 2009 nà het BMR/DTP vaccin te weten te komen. Zij blijven het moeilijk hebben met de officiële verklaring van het Lareb (Landelijke Registratie Bijwerkingen) dat hun kerngezonde 8-jarige Freek op een donderdag werd ingeënt, op vrijdag naar school ging, op zaterdag voetbalde en op zondag overleed aan bloedvergiftiging, een longontsteking en bacteriën in het hersenvocht. Deze conclusie werd door het Lareb 'onderbouwd' met de volgende verklaring : De vraag of de infecties door de vaccinaties zijn uitgelokt of verergerd, hebben de onderzoekers NIET MET ZEKERHEID kunnen beantwoorden. In de bestaande medische literatuur hebben zij in elk geval GEEN AANWIJZINGEN gevonden dat vaccinaties het verloop van zo'n infectie bevorderen. Daarom DENKEN ze dat een relatie NIET AANNEMELIJK is.'

Vaccinatieschade of kindermishandeling : Jannes Koetsier, arts, begeleidt met zijn kundige expertise 3 ouderparen in hun juridische strijd bij het door de instanties verdacht worden van het 'Shaken Baby Syndrome', een zware vorm van kindermishandeling. http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48163/onterecht_beschuldigd_van_kindermishandelingGeen opmerkingen: