HPV-vaccin

Brief aan mijn (klein)dochter
Nederland
 
tekst: Ellen Vader

Dr. Mathilde Boon bij de invoering van het HPV-vaccin (baarmoederhalskanker)
in 2010: het is een waanzinnig goed experiment!

Het hele jaar door worden regelmatig HPV-prikrondes georganiseerd. Bij alle meisjes rond de 13 jaar valt er op een gegeven moment een oproep op de deurmat om het vaccin te 'komen halen'. Voetbalkantines, sporthallen, stadions worden speciaal hiervoor geschikt geacht om de toestroom te kunnen verwerken. 'Gezellig' samen met al die 9-jarigen die de BMR-DTP vaccins krijgen toegediend (in 2 armen tegelijk, met 2 verpleegkundigen aan weerszijden).

 

Maar zoals voor alle vaccins opgaat, is ook deze prik NIET verplicht en je hebt alle recht om hier NEE tegen te zeggen! En als je dit artikel helemaal hebt uitgelezen hoef je niet meer te twijfelen en kun je ook anderen (ouders/vriendinnen/klasgenootjes) van jouw opgedane kennis over dit vaccin laten mee-profiteren. Want je wilt toch geen proefkonijn voor de farma zijn?

Vragen en antwoorden HPV-vaccin
(het is en blijft een experiment!)

Kunnen we eigenlijk wel vertrouwen op de informatie die het RIVM en de GGD ons over deze prik geven? Op de voorlichtingssite van het RIVM staan een aantal vragen (1). Hieronder worden deze vragen aangevuld met belangrijke informatie die op de site van de overheid ontbreekt.

Kan het HPV-vaccin chronische vermoeidheid veroorzaken?
Ja! Europa heeft niet voor niks in juli 2015 een diepgaand onderzoek geëist (2) over enkele verontruste bijwerkingen. En ook het Nederlandse Lareb (meldcentrum bijwerkingen) maakt zich hier zorgen over. Het gaat hier om meerdere meldingen over langdurige vermoeidheid en van flauwvallen gecombineerd met duizeligheid (3).

Zitten er gevaarlijke stoffen in het HPV-vaccin?
Ja! Wat dacht je bijvoorbeeld van het hoge gehalte aan aluminiumhydroxide (veel hoger dan in alle andere vaccins) en AS04? (4). Ze zullen je vast en zeker vertellen dat dit maar héél kleine hoeveelheden zijn en dat je aluminium ook binnenkrijgt via lucht en voedsel, maar aluminium dat ingespoten wordt komt direct in je bloedbaan terecht en heeft een heel andere uitwerking dan aluminium dat je inademt of inslikt! Europa heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de vragenoproepende bijwerkingen van het Cervarix vaccin (rapport wordt in het najaar verwacht). De AS03 zat als hulpstof in het Pandemrix vaccin tegen de Mexicaanse griep zat. Dit vaccin mag niet meer gebruikt worden, want die toevoeging is de vermoedelijke oorzaak van het hoge aantal gevallen van narcolepsie, een ziekte waarbij je ongewild in slaap valt (5). Werd dit dan misschien vervangen door een door de fabrikant aangepaste AS04 toevoeging (wat nu in het Cervarix vaccin zit)? Zou er dan eventueel ook een verband kunnen worden gelegd met de chronische vermoeidheidsklachten die bij het Lareb binnenkomen? Narcolepsie is tenslotte een slaapstoornis. Bekijk dit filmpje ook maar eens, samen met je ouders: Aluminium in vaccins - Dr. Suzanne Humphries legt hierin, duidelijk en begrijpelijk voor iedereen, uit dat bij inname van aluminium bevattend voedsel, het lichaam 0,2%-1,5% absorbeert. Gezonde nieren zullen dit vervolgens kunnen opruimen. Maar als aluminium geïnjecteerd wordt, wordt dit door het lichaam voor 100% opgeslagen. En op lange termijn kan dit aanleiding geven tot neurologische aandoeningen: https://www.youtube.com/watch?v=LZe99K12740

Zijn er bijwerkingen?
Ja! Het RIVM zegt (ten onrechte!): bij dit vaccin zijn nooit ernstige bijwerkingen gemeld of bekend. Maar dit klopt niet! Bij het Lareb, wat ook een overheidsinstantie is, komen regelmatig meldingen binnen. Op 1/9/2015 waren dat er al 1253, waarvan 74 ernstig! (6). Autoriteiten zeggen dat dit niet door het vaccin kan komen, maar het vaccin zit nog steeds in een experimentele fase. Dr. Mathilde Boon (een onderzoekster die aan de wieg stond van de invoering in 2009): het is een waanzinnig goed experiment! (7). Maar wil jij hier dan aan meedoen? Wil jij deel uitmaken van een groot experiment op meisjes? Een proefkonijn zijn?

Is er voldoende onderzoek uitgevoerd naar het HPV-vaccin?
Nee! In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van september 2008 is een commentaar verschenen van vijf vooraanstaande wetenschappers, vanuit de hoek van de epidemiologie, sociale geneeskunde en gynaecologische oncologie (8). In het commentaar met de titel “Onvoldoende gronden voor opname van vaccinatie tegen Humaan papillomavirus in het Rijksvaccinatieprogramma”, wordt het advies van de Gezondheidsraad over HPV-vaccinatie ter discussie gesteld. Aan de hand van de 7 criteria die de Gezondheidsraad hanteert bij de beoordeling van een vaccin, komen deze onderzoekers tot de conclusie dat aan 5 van deze 7 criteria niet of niet volledig wordt voldaan.

Is duidelijk wat de effecten van het vaccin op de lange termijn zijn?