22 okt. 2013

ALEPH Weekoverzicht n° 91In de kijker :

* Vraag en antwoord
* Knuffeldieren

* Prikkeltjes
* Knikkebollen
* Foute Farma
* Week van de slaap
* Fraudegevoelige bio?
* Kwakzalven
* Etiketten onder de loep
* Vaccinsoap (5)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vraag en antwoord

Verslagje van een bezoek aan het Consultatiebureau van een moeder die graag antwoord van de verpleegkundige wilde hebben op haar bezorgde (en terechte!) vragen alvorens haar kindje te laten vaccineren.

* Vraag 1 : "In de bijsluiter van het BMR vaccin (voor professionals) staat dat kinderen die pas gevaccineerd zijn theoretisch gezien besmettelijk zijn voor andere kinderen. Weet u hier iets van"?
Antwoord: 'Eh, nee, pas gevaccineerde kinderen zijn niet besmettelijk hoor".
* Vraag 2 :  "Worden er bij jullie wel eens kinderen getest op antistoffen VOORDAT ze gevaccineerd worden?'
Antwoord : "Nee, nooit. Dat doen wij hier niet".
* Vraag 3 : "Dus het kan zo zijn dat mijn zoontje op de crèche al in aanraking is geweest met de Bof, Mazelen of Rode Hond (hij heeft immers al aardig wat keer vlekken/koorts gehad)"?
Antwoord : "Nou, als dat al zo zou zijn dan heeft hij het vast in heel lichte mate gekregen en dan is hij niet zijn leven lang beschermd. Ik raad daarom toch aan om die prik te geven want dan is hij wel levenslang beschermd".
* Vraag 4 : "Kan een pas gevaccineerd kind mazelen krijgen van het vaccin?
Antwoord : "Nee, dat is onmogelijk. Ze kunnen enkel mazelenachtige symptomen krijgen, maar dat is echt een bijwerking van het vaccin".
* Vraag 5 : "Kan een pas gevaccineerd kind via een bloedtest op mazelen getest worden"?
Antwoord : "Nee, waarschijnlijk niet, denk ik.... dat zal dan een foute positieve uitslag kunnen geven omdat het kind zojuist gevaccineerd is".
* Vraag 6 : "Denk u dat de vaccins veilig zijn?"
Antwoord :  "Nee, daar heb ik me niet in verdiept, maar ze zijn echt veilig hoor. Anders zouden ze toch niet gegeven worden?"

Conclusie van deze moeder : De cirkel is rond... Je besmet een kind met mazelen door een vaccin en vervolgens kun je niet meer testen of dit kind nu echt de mazelen heeft gekregen en zijn alle vlekken en koorts 'slechts' BIJWERKINGEN van het vaccin. (En nee, ze heeft haar zoontje na dit verhelderende gesprek niét laten inenten).

Opmerking : bovenstaand relaas is een sprekend voorbeeld van het aankaarten van de vaccinatieproblematiek bij de bron : het consultatiebureau. Een stimulans voor ouders om het prikkende zorgpersoneel een confronterende spiegel voor te houden over hun gebrek aan kennis (bijscholing) bij de gestaag groeiende roep om heldere informatie over veiligheid-nut-ingrediënten van vaccins...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Knuffeldieren

De Britse 'streetartist' Banksy heeft in New York een bijzonder nieuw kunstproject geïnitieerd: een vrachtwagen vol met piepende knuffeldieren die op weg zijn naar het slachthuis. Het werk heet 'Sirens of the Lambs'. De truck passeert in de onderstaande video onder meer een groep kinderen die zichtbaar onder de indruk zijn van het schouwspel.
http://www.youtube.com/watch?v=WDIz7mEJOeA

Meer van Banksy : http://banksy.co.uk/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prikkeltjes

*
Standpunt van het RIVM/RVP : bij het toedienen van het vaccin door een arts is DE ARTS VERANTWOORDELIJK voor indicatiestelling, contra-indicaties en juiste toediening/dosering, het is belangrijk dat deze arts de bijsluiter kent en die is altijd op de hoogte van wat er in de bijsluiter staat.

* 'Verplicht' Hepatitis B-vaccin zorgverleners : bij vragen altijd verwijzen naar de '
Landelijke richtlijn Preventie iatrogene Hepatitis B - RIVM' (te googelen, op pdf) - 4.5 Beleid ten aanzien van niet-gevaccineerd personeel. Een niet-gevaccineerd persoon mag risicohandelingen verrichten mits hij of zij elk kwartaal getest wordt op HBsAg, waarbij het testresultaat negatief moet zijn.

* HPV-vaccin (baarmoederhalskanker) : het is al langer bekend dat in België deze prik op school wordt gegeven, maar ook in Nederland blijkt dit het geval te zijn en ook daar mogen meisjes van 12 jr zelf beslissen of ze dit willen :
http://www.vggm.nl/ggd/jeugd_en_gezondheid/vaccinaties_voor_kinderen/rijks_vaccinatie_programma_%28rvp%29/hpv_vaccinatie

*
Facebook vaccinatiegroepen (informatie, discussies, ondersteuning...) :
- Vaccinvrij
- Vaccinatiegekte
- Vaccinatieraad
- Preventie Vaccinatieschade
- Kritisch Prikken
Neem een kijkje op facebook en meld je aan! 


* Waarheid als een koe? : in het 'Journal du Patient' n° 13, met een oplage van 48.000 exemplaren en in België (Wallonië)  'gratis' verspreid onder apotheken en huisartsenpraktijken, staat opmerkelijke taal bij de uitleg over het 'waarom' van vaccineren. Een zorgvuldig samengestelde, wetenschappelijk onderbouwde, brochure? Eén veelzeggend voorbeeldje hieruit : 'Tetanus is nog steeds niet uitgeroeid door het 'vergeten' van de DTP herhalingprikken'...  http://www.initiativecitoyenne.be/article-le-journal-du-patient-vous-desinforme-gravement-120642031.html

 * 37 overlijdens kinderen in India : na inenting met een pentavalent, 5in1, vaccin ('waarom het vaccin aan zieke kinderen wordt gegeven, werd niet verklaard' - 'vaccinallergie doodsoorzaak' - 'doodsoorzaak geen verband met vaccin'...) : http://www.samachar.com/The-unfortunate-story-of-37-deaths-from-a-good-vaccine-Comment-Special-to-IANS-nktpLvdjjaf.html

* De gelatine-commotie : farmafabrikant Sanofi heeft inmiddels per schrijven bevestigd dat de gelatine die als hulpstof gebruikt wordt in het MMRX-VAXPRO vaccin (Bof Mazelen Rode hond), wel degelijk afkomstig is uit varkens. Deze informatie is vooral belangrijk voor vegetariërs en bepaalde geloofsgroeperingen (en gezien de binnenstromende reacties naar aanleiding van het artikeltje van vorige week, zijn maar weinigen hiervan op de hoogte).
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Knikkebollen

Juli 2012 : Er gaat geen dag voorbij of er staat iets in een Oegandese krant over deze nieuwe fatale ziekte die kinderen in Noord-Oeganda teistert. Het aantal ziektegevallen blijft angstwekkend stijgen.

Oktober 2013 : TV-uitzending Terzake : De ‘knikkebolziekte’ (nodding disease) doodt tienduizenden jongeren in Zuid-Soedan en Oeganda. Het is een mysterieuze aandoening waarvan niet geweten is hoe men ze oploopt of kan bestrijden. Volgens sommigen is de problematiek erger dan aids.

Over de oorzaken tasten medici van over de hele wereld nog volledig in het duister. Tientallen hypothesen werden geopperd, gaande van het eten van apenvlees (dezelfde uitleg die men aan HIV-AIDS gaf), over het gebruik van chemicaliën tijdens de oorlog of het opeten van chemisch behandeld zaaigoed dat door ngo's werd uitgedeeld, tot een nieuw virus of schimmels, maar geen daarvan werd bevestigd.

Opmerking in de Aleph van juli 2012 : EN TOCH hebben vele verontruste burgers en groeperingen internationaal vanuit diverse hoeken al massaal vanaf januari 2012 een te onderzoeken verband gelegd met vaccinaties en dit op een presenteerblaadje aan de autoriteiten aangereikt. Narcolepsie gelijkend op 'nodding disease'. Verbazingwekkend genoeg wordt deze hypothese echter nog steeds NIET meegenomen in dit door de specialisten 'wanhopig' zoeken naar een mogelijke oorzaak voor deze vreselijke ziekte. Narcolepsie gelijkend op 'nodding disease'...

Even terugblikken in de tijd (en het plaatje over-zien) :

* Halverwege 2010 : Overschot van 2.500.000.000 dollar (!) aan H1N1 vaccins wereldwijd : http://vaccineresistancemovement.org/?p=4969
* 2010 – Start vaccineren bevolking in 46 Afrikaanse landen met H1N1 griepprik (met overtollige, niet gebruikte mexicaanse griepvaccins) :
* In 2010 is er een grote campagne in Uganda van gestart gegaan om zo'n 2 miljoen kinderen te "immuniseren", gefinancierd door de VN. De WHO/VN/Unicef zijn eerst begonnen met het massaal vaccineren tegen polio van kinderen onder de 5 jaar. In dit artikel wordt ook de link gelegd met het H1N1-vaccin en narcolepsie (gelijkend op knikkebolziekte).... http://www.ageofautism.com/2012/03/ugandas-children-are-dying-are-pharmaceutical-trials-to-blame.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Foute Farma


Het nieuwste boek van Ben Goldacre is ongemakkelijke lectuur. Net zoals hij in Wetenschap of kwakzalverij de hete luchtballon van slechte wetenschap doorprikte, doet hij dat nu met de gezondheidszorg en de geneesmiddelen, en dat ligt veel dichter bij huis dan allerlei exotische alternatievelingen. Foute Farma is een indringend verhaal dat op basis van diepgravende onderzoeksjournalistiek laat zien dat slechte wetenschap dichterbij is dan je denkt.

Foute farma
, waarin Ben Goldacre haarfijn uitlegt hoe farmaceutische bedrijven de testresultaten van hun medicijnen manipuleren en schadelijke neveneffecten wegmoffelen, dokters misleiden en patiënten oplichten. Dokters weten niet precies wat de echte gevolgen van hun behandelingen zijn. Patiënten betalen vaak te veel geld voor slecht werkende medicijnen die niet méér effect hebben dan een suikerklontje.

Studies in wetenschappelijke tijdschriften geven een vertekend beeld van de werking van de medicijnen. Schadelijke geneesmiddelen die tienduizenden hartinfarcten of overlijdens hebben veroorzaakt, worden pas na jaren uit de handel gehaald. Nieuwe nepziektes en aandoeningen worden door farmabedrijven uitgevonden – mét de bijbehorende mirakelpil. Had u bijvoorbeeld al gehoord van Clomicalm – ‘Het eerste goedgekeurde medicijn voor de behandeling van scheidingsangst bij honden’?

Goldacre brengt een complex probleem in kaart, waar iedereen mee te maken heeft en iedereen op zijn of haar manier in betrokken is, als auteur, wetenschapper, gezondheidswerker of patiënt. Met betere geneesmiddelen een beter geneeskunde verzorgen, dat is Goldacre's wens, net zo goed als van al die andere mensen in de industrie of daarbuiten.

Bron :
http://www.humo.be/humo-archief/259179/foute-farma-mistoestanden-in-de-geneeskunde-en-de-pillenindustrie
http://www.liberales.be/boeken/bad
Medische misleiding van de mensheid : http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/medische-misleiding-van-de-mensheid/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Week van de slaap

Het is 00.43 uur. “Als ik nú in slaap val, kan ik nog precies 6 uur en 2 minuten slapen voor de wekker gaat”, denkt u. U draait zich nog een keer om. Knijpt de ogen nog eens extra toe. En probeert zo lekker mogelijk te gaan liggen. Stiekem kijkt u nog eens naar die 4 fluorescerende cijfertjes die het enige lichtpunt in de slaapkamer vormen. “Gek eigenlijk dat ze dit een sláápkamer noemen”, denkt u bij uzelf. Het is 01.57 uur. Alweer dik een uur verstreken. En u? U komt maar niet tot rust.

Herkenbaar? En wilt u graag lekker slapen? Vanaf vrijdag 25 oktober ontvangt u van A. Vogel 7 dagen achtereen een mail vol met inspiratie om een persoonlijk slaapritueel samen te stellen. Tips waar u misschien nooit aan had gedacht…

http://www.avogel.nl/weekvandeslaap/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fraudegevoelige bio?

Europarlementariër Esther de Lange (CDA) heeft in opdracht van het Europees Parlement onderzoek gedaan naar de voedselcrisis, fraude in de voedselketen en de controle daarop. Dit heeft een stroom van berichten in de Nederlandse media opgeleverd waar zinnen in staan als 'Het meeste gerommel vindt plaats met olijfolie, vis en biologische producten' en 'biologische producten zijn vaak niet biologisch'. De Nederlandse biologische sector is overigens niet door De Lange geraadpleegd bij het samenstellen van het rapport.

In het rapport wordt op enkele plaatsen gesproken over biologisch. Er staat:
- Overwegende dat in recente gevallen van voedselfraude gewoon meel als biologisch meel, legbatterij-eieren als biologische eieren, strooizout als consumentenzout (etc. … ) is gebruikt;
- De meest risicovolle producten zijn onder andere vis, olijfolie en biologisch voedsel.

In sommige berichten die in Nederlandse media zijn verschenen worden 'fraude' en 'fraudegevoeligheid' door elkaar gehaald. Biologisch staat weliswaar in de 'Top 3' van De Lange met meest fraudegevoelige producten, samen met olijfolie en vis, maar dit wil niet zeggen dat er volop met deze producten wordt gefraudeerd. Het tegendeel is waar. Dankzij de wettelijke bescherming van 'biologische landbouw- en voedingskwaliteit' en de strenge certificering en controle van biologische landbouw en voeding, is de kans op fraude in biologisch klein.

Bron : http://www.biojournaal.nl/artikel/13924/Biologisch-voedsel-fraudegevoelig-Wel-volgens-Europarlementari%C3%ABr-Esther-de-Lange

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kwakzalven

Het gezaghebbende British Medical Journal heeft een onderzoek laten uitvoeren naar 2500 van de meest voorgeschreven reguliere medische behandelingen en medicijnen. De uitkomsten zijn gepubliceerd in Clinical Evidence Handbook. En deze uitkomsten, gedaan door de reguliere medische wereld zelf, zijn zeer verontrustend. De geneeskunde blijkt al jarenlang gebruik te maken van medicatie waarvan slechts 12% een positief effect zou kunnen hebben. De rest is kwakzalverij of zelfs levensgevaarlijk.
Het Handbook is duidelijk. Slechts 12% van de 2500 meest gebruikte en voorgeschreven medicijnen en behandelingen door artsen krijgen het predicaat ‘bewezen positief effect’. Dit predicaat is gebaseerd op meta-onderzoek waarbij minimaal één onderzoek is gevonden dat een positief effect aantoont dat groter is dan de schadelijke effecten. De wetenschappelijke redactie houdt daarbij wel een slag om de arm: “ ‘Bewezen positief effect’ betekent niet dat de behandeling bij alle mensen effectief is of dat er ook andere gewenste positieve effecten zijn, noch dat een gemeten positief effect op een ander tijdstip na de behandeling nog steeds aanwezig zal zijn.”

Er zou per direct door iedere arts gecontroleerd moeten worden of, wat hij voorschrijft op werkelijke wetenschap berust. En er moet voor alle geneeskundige behandelwijze (regulier en complementair) met dezelfde maten gemeten worden.

http://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/114348-medische-wetenschap-blijkt-kwakzalverij.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Etiketten onder de loep


Wat staat er op het etiket? Als je eten koopt, lees jij dan wel eens wat er op de etiketten staat? Het lijkt wel of ze elk jaar groter worden! Als consument kan je op het etiket allerlei informatie vinden die je een bewuste keuze helpen maken. Op het etiket kun je zien tot wanneer eten houdbaar is, hoe je het moet bewaren en hoe je het kunt bereiden en vooral wat er in zit. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën. En ook al staat er niet op het etiket hoeveel je moet eten, er staat wel informatie op over de voedingswaarde. Hierdoor kun je zelf kiezen voor een gezond en evenwichtig dieet. De meeste regels die gelden voor etiketten, gelden in de hele EU. Zo kun je in elk land dezelfde basisinformatie vinden.
http://ec.europa.eu/consumers/europadiary/be_nl/health/labels_nl.htm

Maar we zijn er nog lang niet als we dit filmpje van de Europese Commissie bekijken... Welles-nietes discussie in het Parlement :
* Democraten: 'de bijna vijftien oude wetgeving moet bijgewerkt worden. Meer veiligheid voor kinderen en kwetsbaren'.
* Liberalen : 'nieuwe etikettering té bureaucratisch - De markttoezichtinstanties hebben té weinig personeel'.
http://europarltv.europa.eu/en/player.aspx?pid=0d70555f-e54b-4119-baa3-a25a011ecdee
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vaccinsoap (5)

Vijfde deel van een vervolgserietje met enkele opvallende quotes, visies en stukjes geplukt uit het boek 'Vaccinatie is geen Immunisatie' geschreven door Tim O'Shea (met de wel-willende toestemming van de uitgever, waarvoor hartelijk dank).

'Vaccins genezen niet'. Het is nogal iets, om te beweren dat een vaccinatie de immuniteit bevordert, voordat een infectie optreedt. Maar dan ook nog pretenderen dat een injectie je kan beschermen nàdat je de infectie al hebt opgelopen, dat grenst aan bovennatuurlijke krachten. Geen enkele producent heeft ooit gezegd dat een vaccin een ziekte kan genezen.

Een nieuwe uitdrukking kwam in het vaccinwoordenboek, door een uitspraak van het Amerikaanse Hoge Gerechtshof in 2011, dat zei dat vaccins 'onvermijdelijk onveilig' zijn door hun structuur. Maar in plaats van dat die redelijke opmerking zou leiden tot het opschorten van vaccinaties bij kinderen, was het een laatste uitspraak van het Hoge Gerechtshof om de vaccinatiefabrikanten te vrijwaren van veroordelingen (ze kunnen vanaf nu niet meer gedaagd worden) voor vaccinatiedoden en -gewonden.

Hoe duidelijk moet het zijn?

Het Hoge Gerechtshof beschermt hier de fabrikant.
Dus wie beschermt de kinderen?
Als je een kind zou zijn, wie beschermt jou?

'Bacteriën zijn niet de oorzaak van ziekte en daarom kunnen vaccins nooit een ziekte genezen of voorkomen'
Dr. Antoine Bechamp

Wordt vervolgd....

Bron : © Tim O'Shea - Vaccinatie Is Geen Immunisatie - ISBN: 978-94-90352-30-1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wekelijks ALEPH na-denkertje

In 2004 werd er in Amerika enorm veel herrie gemaakt, omdat de commissie die de richtlijnen van het nationale cholesterolprogramma bepaalt, het toen geldende “normale” cholesterolgehalte verlaagde. Dat had tot gevolg dat een extra 7 miljoen Amerikanen statines 'moesten nemen als ze wilden blijven leven'.

(Gábor Szendi)

Voorgaande afleveringen van de Aleph zijn te bekijken op de site www.verontrustemoeders.nl onder de knop "Internationale collega's", of onder de knop 'Archief' op http://alephinformeert.blogspot.fr/

Wanneer je de wekelijkse Aleph niet meer wenst te ontvangen, graag een kort mailtje naar
annabelle1946@hotmail.fr
"Aleph" staat voor het begin, de oorsprong van alle dingen.

Geen opmerkingen: