24 dec. 2013

ALEPH Weekoverzicht n° 100


In de kijker :

* Honderd
* Gedienstige kinderen
* Slikken we dit nog?
* Prikkeltjes
* Pria wat?
* Kortetermijngeheugen
* Wie bewaakt de bewaker?
* Schipperen
* Magnesiumlezing
* Vaccin Vrij (4)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Honderd

100 is het natuurlijk getal dat na 99 en voor 101 komt...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gedienstige kinderen

Slavernij? Vandaag? Wereldwijd werken meer dan 200 miljoen kinderen tussen 5 en 17 jaar oud. 10,5 miljoen kinderen worden alleen al ingezet als huishoudhulp onder belabberde omstandigheden ... 71 procent is meisje.

Hoewel slavernij wereldwijd vrijwel overal verboden is, zijn er nog steeds te veel mensen, en kinderen, die de facto als slaaf door het leven gaan.

ISO (International Labour Organisation) schat dat meer dan 10 miljoen kinderen op dit moment als 'slaaf' in de huishouding worden ingezet. 6.5 miljoen van hen zijn tussen de 5 en 14 jaar oud en 71 procent is meisje. Taken bestaan vaak uit: schoonmaken, koken, water halen, tuinieren en voor ouderen en kinderen zorgen.

Deze kinderen zijn erg kwetsbaar voor fysiek, geestelijk en seksueel misbruik, omdat ze vaak in isolatie leven en totaal afhankelijk zijn van hun 'werkgevers'. Een groot deel van hen belandt uiteindelijk in een situatie van gedwongen prostitutie. 

No comment : World Vision Child Labour : http://www.youtube.com/watch?v=BcI4l3arrHI

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slikken we dit nog?

De Volkskrant 17 december 2013 : ´Voedingssupplement heeft echt geen enkel effect op gezondheid’. De krant haalt vier vooraanstaande Amerikaanse en Britse artsen aan die dit stellen in een commentaar in de Annals of Internal Medicine. Zij baseren hun opvatting op drie recente onderzoeken, die werden gepubliceerd in hetzelfde blad. In de drie onderzoeken werd gebruikgemaakt van de onderzoeksmethode  het gerandomiseerde placebogecontroleerde, dubbelblinde onderzoek (clinical trials) en de meta-analyse.

Echter wanneer geprobeerd wordt met deze methoden de effectiviteit van voedingssupplementen aan te tonen, zeker waar het preventie betreft, dan zal dat nooit lukken. Eenvoudigweg omdat deze methode een fout meetinstrument is om dit te willen meten. Al jarenlang is hier discussie over, maar deze artsen maken blijkbaar toch graag weer gebruik van deze ondeugdelijke methode. Deze methodieken zijn als meetinstrument ontworpen voor geneesmiddelen, niet voor voedingssupplementen.

Daar staat tegenover dat dit jaar in de Verenigde Staten een rapport verscheen van de onafhankelijke organisatie Precision Health Economics die wordt geleid door hoogleraren van topuniversiteiten. Gekeken werd naar de invloed van voedingssupplementen op het ziekenhuisverblijf. Het bleek dat voedingssupplementen een aanzienlijk korter ziekenhuisverblijf en een kleinere kans op een heropname betekenden. Hun conclusie: met iedere ‘suppletie-dollar’ kan bijna 53 dollar op de totale gezondheidskosten worden bespaard.

De Volkskrant heeft destijds NIETS gemeld over dit opzienbarende onderzoek en bericht blijkbaar liever over de mening van ‘vier vooraanstaande Amerikaanse en Britse artsen’ die hun mening baseren op metingen met een fout meetinstrument.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prikkeltjes

* Grachtengordelmensen : een nieuwe term in de categorie vaccinkritische burgers (naast antroposofen en bevindelijk gereformeerden), uitgeroepen door Maria Prins, hoogleraar Public Health van de Universiteit van Amsterdam. Gelanceerd tijdens een discussie over voor- en tegenargumenten op academische niveau inzake o.a. 'gedwongen vaccinatie' en gepubliceerd in  het 'Spui' magazine (uitgave UVA). Een opmerkelijk citaat hieruit bij monde van Prins : 'De kritische grachtengordelmensen laten zich niet vaccineren en claimen hun gelijk, maar ze krijgen de ziekte niet omdat veel mensen om hen heen zich wel laten inenten. In uitzonderlijke gevallen zouden ouders uit de ouderlijke macht moeten worden gezet om vaccinatie mogelijk te maken.' (pg 5-7) http://issuu.com/uva-alumni/docs/spui_39_issue

* Gehandicapt door poliovaccin : In de weekendeditie van de belgische krant Le Soir (korte vertaalde samenvatting): Een bekende Belgische, grotendeels verlamde, tennisser uit de school van Justine Henin, kreeg in 1988 het poliovaccin toegediend toen hij 9 mnd was. Vlak daarna vonden zijn ouders hem 's morgens verlamd in zijn bedje. Artsen verklaarden dat dit 'hoogstwaarschijnlijk een reactie was op het vaccin'. Bij een vervolgonderzoek moest men helaas definitief de diagnose polio stellen. Opmerkelijk feit : op de speciale polio informatiepagina van de Belgische Overheid is het volgende te lezen : "In België werd sinds 1979 niet één poliogeval genoteerd"! Bron : http://www.initiativecitoyenne.be/article-un-tennisman-belge-handicape-suite-a-une-vaccination-121725251.html

* Nieuwe aanklachten tegen Gardasil : In 2011, en recent nog in november, dienden enkele jonge vrouwen klacht in tegen de fabrikant van het HPV-vaccin Gardasil (Sanofi).  Het lag in de verwachting dat er meerderen zouden volgen, en vorige week hebben negen (9) slachtoffers inderdaad bij de rechtbank van Bobigny (in de buurt van Parijs) eveneens klacht neergelegd. Volgens hun advocate (Camille Kouchner, dochter van Bernard, oud minister en medeoprichter van Artsen zonder Grenzen), zal de onderste steen boven worden gehaald om te bepalen wie uiteindelijk verantwoordelijk kan worden geacht voor de ernstige gezondheidsproblemen van deze vrouwen (18-24 jaar). Sanofi ontkent en weerlegt intussen elk verband met het vaccin. Bron : http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2013/12/17/97001-20131217FILWWW00482-gardasil-9-plaintes-de-jeunes-femmes.php

* Farmapaarden: Als we bovenstaand bericht even naast het paardenvleesschandaal rond Sanofi van vorige week leggen ('dit farmaceutisch bedrijf maakt in zijn laboratorium gebruik van paarden voor de productie van serums tegen o.a. tetanus en rabiës'), ziet het er naar uit dat dit bedrijf nu behoorlijk onder vuur en in de kijker staat. Bron : http://www.foodlog.nl/artikel/nieuw-paardenvleesschandaal-in-frankrijk-niet-voor-menselijke-consumptie-ge/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pria wat?

Methylfenidaat, de werkzame stof in onder meer Ritalin, kan in zeldzame gevallen leiden tot priapisme. Daarvoor waarschuwt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA op basis van recent onderzoek. In de VS worden bijsluiters en patiëntenfolders bijgewerkt met de nieuwe informatie. De FDA raadt patiënten aan om direct hulp te zoeken bij erecties die langer dan vier uur duren.

Jongens en mannen die tijdens het onderzoek priapisme ontwikkelden, varieerden in leeftijd van 8 tot 33 jaar. Sommige proefpersonen kregen een zeer langdurige erectie na een hogere dosis methylfenidaat, maar in andere gevallen wanneer ze kort met het medicijn stopten, wanneer er een langere tijd tussen doses zat of na volledig stoppen met het medicijn.

Oud nieuws eigenlijk, want zelfs Lareb (Ndl) was hier in 2010 al van op de hoogte gezien hun verslag 'Methylphenidate and erectile dysfunction' met rapportage van 5 meldingen over dit specifieke probleem bij het gebruik van methylfenidaten. Intern, dat wel, want slechts in het engels, dus niet echt bedoeld als waarschuwing voor de gebruiker.

En dan dit : Hoe de farma-industrie miljarden verdiende aan het hypen van ADHD : In het begin van de jaren negentig werden in de Verenigde Staten 600.000 kinderen met adhd-medicatie behandeld. Inmiddels is er echter sprake van 3,5 miljoen adhd-patiënten. “Achter die groei gaat een intensieve marketing-campagne van de farmasector schuil, waarbij relatief normale gedragingen zoals ongeduld en lichtzinnigheid als adhd-symptomen worden bestempeld en de heilzame werking van de geneesmiddelen fel werden overdreven,” wordt in de Amerikaanse krant The New York Times opgemerkt. “Reclamecampagnes op televisie en in populaire magazines hebben ertoe geleid dat vergeetachtigheid en slechte schoolresultaten als een reden worden beschouwd voor het voorschrijven van geneesmiddelen, die naar eigen zeggen de schoolprestaties op de intelligentie van het kind zullen afstemmen en spanningen in het gezin zullen verzachten.”

Er wordt aan toegevoegd dat de sector het voorbije jaar een omzet realiseerde van bijna 9 miljoen dollar. Dat is meer dan een vervijfvoudiging tegenover tien jaar voordien.

Bron : http://www.express.be/business/?action=view&cat=economy&item=hoe-de-farma-industrie-miljarden-verdiende-aan-het-hypen-van-adhd&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kortetermijngeheugen


Mijn naam is Emma, ik ben 15 jaar en ik spreek namens heel mijn generatie.

Jullie kortetermijngeheugen zorgt voor een onleefbare planeet voor mijn generatie en die na mij

Het feit dat het sneeuwt op 20 november is al eens eerder voorgevallen. Dat klopt, vorig jaar. Proficiat, je kunt er trots op zijn. De seizoenen staan op hun kop, heel het ecosysteem is in elkaar aan het storten. Niemand minder dan wij zelf, de mens, zijn hier verantwoordelijk voor. Nieuwsberichten gaan voorbij, en het doet pijn te horen dat er geen enkele politieker doorbreekt met het idee om aan onze toekomst te denken. ONZE toekomst. Jullie kortetermijngeheugen zorgt voor een onleefbare planeet voor mijn generatie en die na mij. De klimaatconferentie is zonet afgerond en België is niet eens in staat een degelijk klimaatplan op te stellen?! Degoutant is dat.

Terwijl jullie de handen vol hebben met begrotingstekorten, splitsing van BHV, verfransing en nog vele andere dingen waarvan ik de betekenis niet eens weet, zouden jullie maar eens goed moeten beseffen dat, als de klimaatverandering eenmaal hard toeslaat (en dat zal ze) jullie daar allemaal mooi zullen staan, in jullie perfect economisch politiek correct landje. De natuur is sterker dan wij allemaal, en zal ons met gemak met een ruk van de kaart vegen. Ik raad jullie het volgende aan: leer jullie prioriteiten kennen!

België hoort officieel tot een van de slechtste leerlingen als het gaat om het nemen van ecologische maatregelen. Luisteren jullie dan niet naar de vele wetenschappers die het vaak genoeg onder jullie neus duwen? Hebben jullie dan echt geen enkel respect voor de planeet die ons het leven biedt? De burger/consument kan veel doen, maar voor grote wendingen hebben wij jullie nodig! De 'grote mannen'! Bewijs eens dat jullie groot zijn.

Ik begin meer en meer te denken dat het 'uitstellen' van deze gevaarlijke zaak een gewoonte is geworden. Natuurlijk! Waarom zou je je zorgen maken? België is nog altijd ongedeerd! Laat het maar waaien in de Filippijnen en andere rampgebieden, hier is het lekker droog! Maar mooie liedjes duren niet lang, en voor je het weet, slaat het noodlot toe in België. Maar dan is het te laat, dan zullen we alleen maar achter de feiten aanlopen en toezien hoe de natuur zijn krachten toepast.

Time to wake up!! Het is geen 5 voor twaalf. Het is twaalf uur! Kom in actie, EN WEL NU!!!!

IK moet leven in de wereld van morgen.

http://www.dewereldmorgen.be/blogs/emmaaa/2013/12/19/ik-moet-nog-leven-in-de-wereld-van-morgen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wie bewaakt de bewaker?


De waakhond van de Europese Commissie zou niet onafhankelijk zijn in het onderzoek dat zij uitvoeren. De European Food Safety Authority (EFSA) is opgericht om onafhankelijk advies te verlenen over de voedselveiligheid. Zij beoordelen onder andere de risico’s van het voedsel dat consumenten dagelijks binnen krijgen.

Uit een rapport van Corporate Europa Observatory blijkt dat de EFSA alles behalve onafhankelijk is. Terwijl deze organisatie juist in het leven is geroepen om onafhankelijk onderzoek te verrichten. Zo blijkt dat ruim de meerderheid (60%) van de panelleden banden heeft met de industrie. Wat zijn de gevaren voor de burgers? 
Eénvandaag spreekt onder anderen met Hilde Anna de Vries, directeur van Foodwatch, over wat de gevaren zijn als de EFSA niet onafhankelijk is. Ook komt Nina Holland, van Corporate Europa Observatory, aan het woord en vertelt wat er nou precies aan de hand is.

EFSA belangen industrie (vanaf 14:00) : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385064

Laatste nieuws : Het Gezondheids- en Consumentendirectoraat van de Europese Commissie plaatst een directeur van de grootste EU-levensmiddelenindustrie lobbygroep FoodDrinkEurope op het lijstje kandidaten voor het bestuur van het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA). Ook vier andere genomineerden komen uit de voedsellobby. Het is niet voor het eerst dat de Europese Commissie lobbyisten nomineert voor het bestuur van de waakhond voor voedselveiligheid. Bron : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/19/europese-commissie-nomineert-vier-lobbyisten-voor-bestuur-voedselwaakhond-efsa

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Schipperen

Testen op aanwezigheid van hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten zoals bijvoorbeeld cosmetica en plastic voldoen niet. En dat is gevaarlijk omdat deze stoffen bij lage concentraties gezondheidsschade kunnen veroorzaken bij baby’s en de foetus.

Negenentachtig wetenschappers, doen een dringend beroep op de Europese Commissie voor strengere maatregelen en betere testmethodes. Begin dit jaar publiceert de Wereldgezondheidsorganisatie een alarmerend rapport over hormoonverstorende stoffen. Ze vormen een bedreiging voor kleine kinderen en voor de foetus in de buik van een zwangere vrouw.

Hormoonverstorende stoffen zijn overal om ons heen: ze zitten in bijvoorbeeld plastic, in conservenblikken, in pesticides op ons eten, in verzorgingsproducten en in cosmetica. Landen als Frankrijk, België en Denemarken hanteren het voorzorgsprincipe en nemen maatregelen om stoffen te verbieden.
Minister Schippers van Volksgezondheid en het RIVM zien geen aanleiding om in te grijpen. Ze laten in een reactie aan ZEMBLA weten dat ze het te vroeg vinden voor maatregelen. Toxicoloog professor M. Van den Berg van Universiteit Utrecht vindt dat opmerkelijk. 'Het lijkt of de minister meer deskundigheid en kennis heeft dan op dit moment 100 wetenschappers, artsen, toxicologen hebben die zeggen: we moeten wel voorzichtig zijn met deze stoffen en dus lijnrecht tegenover de mening van de minister staan.' Minister Schippers laat ZEMBLA weten dat: 'deze informatie al in voldoende mate beschikbaar is voor deze groepen.' Maar uit onderzoek van ZEMBLA blijkt dat zwangere vrouwen in Nederland NIET worden voorgelicht over de risico’s van de blootstelling aan hormoonverstorende stoffen.

'Zorgwekkende Stoffen’, uitzending van donderdag 19 december: http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-12-2013

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Magnesiumlezing

Op zondagmiddag 23 februari 2014 in hotel De Witte Bergen te Eemnes.

Sprekers : Dr. Marianne Mousain (auteur 'Magnesium, de oplossing'), Dr. Richard Danel (voorzitter van het Magnesium Health Institute in Veendam) en Dr. Gert Schuitemaker (Ortho Instituut).

Het belooft een zeer informatieve middag te worden en we kunnen bijna garanderen dat de bezoeker met heel veel nieuwe informatie naar huis zal gaan.

Reserveren (even naar beneden scrollen, want 3e lezing op datum) : http://www.succesboeken.nl/pagina/OntmoetDeSchrijver.html#.UrLIkvv_gj1

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaccinvrij (4)

Vierde deel van een vervolgserietje met enkele opvallende quotes, visies en stukjes, als voorproefje geplukt uit het binnenkort ter perse gaande boek 'Vaccin Vrij!' geschreven door Door Frankema (met haar wel-willende toestemming voor de plaatsing hier, waarvoor hartelijk dank).

Weinig ouders beseffen dat op het moment dat de vaccinproducent een ‘veilig en effectief’ vaccin op de markt brengt er geen bewijs is dat het vaccin veilig is voor baby’s. Dat moet in de laatste fase van het onderzoek – in de praktijk – nog blijken aan de hand van het aantal bijwerkingen dat gemeld wordt. Het probleem is alleen dat nietsvermoedende ouders geen flauw idee hebben wat ze kunnen verwachten. We weten niet wat er ingespoten is; de arts gelooft dat het veilig is; we vertrouwen de autoriteiten; we weten niet dat in veel gevallen het onderzoek nog niet afgerond is, en bijwerkingen melden???

Scamscience is de term die in de VS steeds vaker valt als men het heeft over het onderzoek wat de producent aanvoert om aan te tonen dat zijn vaccin veilig is. Er zijn namelijk 3 belangrijke onderzoeken die systematisch ontbreken:
1. Er wordt
geen onderzoek gedaan op de doelgroep - dat vertekent onderzoeksresultaten omdat muizen en jonge mannen nou eenmaal geen baby’s zijn.
2. Er wordt
geen lange termijn onderzoek gedaan - de proefpersonen worden meestal maar een paar dagen gevolgd - dat vertekent onderzoeksresultaten want bijwerkingen komen soms pas na jaren aan het licht: leerstoornissen bijvoorbeeld ontdek je pas echt goed als het kind naar school gaat.
3. Er wordt
geen ongevaccineerde controlegroep gebruikt - vaak is de controlegroep volledig gevaccineerd en krijgt de groep waarop het nieuwe vaccin getest wordt er alleen nog een extra vaccin bij - dit vertekent de resultaten omdat de controlegroep in wezen niet veel verschilt van de onderzoeksgroep; ze krijgen allebei de toxische componenten van vaccins ingespoten.

Een feit is dat de epidemieën van infectieziekten van 100 jaar geleden, plaatsgemaakt hebben voor epidemieën van neurologische en immunologische aandoeningen: autisme, ADHD, astma, allergieën. De medische wereld heeft géén verklaring voor de schrikbarende toename, maar blijft herhalen dat het verband tussen vaccins en aandoening... (vul maar in) niet aangetoond is. En dat klopt, want het onderzoek dat het verband zou kúnnen aantonen wordt niet gedaan - in ieder geval niet door de fabrikant. En daarom kunnen de autoriteiten zonder problemen volhouden dat de gezondheidsproblemen van onze kinderen óf coïncidenteel voorkomen (toevallig rond dezelfde tijd als de vaccinatie), of - een andere favoriet - niet dóór maar ná vaccinatie. En als er maar genoeg vertrouwen is in het Rijksvaccinatieprogramma gaat dat een hele tijd goed.

Feit is, dat veel ouders van ernstig zieke kinderen niet stil zitten. Ze gaan zoeken naar bewijzen, zoeken naar genezing en zoeken naar oorzaken. Eerst was het een enkeling maar zo langzamerhand zijn ouders massaal aan het zoeken. En velen van hen zijn op een natuurlijke manier de afgelopen decennia terecht gekomen bij de kern van de controverse met betrekking tot de veiligheid van vaccins: de wetenschap.

Wordt vervolgd....


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wekelijks ALEPH na-denkertje


Mensen maken zich druk om wat ze zullen eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.

De kracht van woorden in de kijker : http://www.youtube.com/watch?v=Wgi0t2ap-us
De Waarheid over Vaccinaties in de kijker : http://www.youtube.com/watch?v=a5oVnDzxeJA
Geld komt uit het niets in de kijker (3)
: http://www.youtube.com/watch?v=7hqUrpS0KwE

Voorgaande afleveringen van de Aleph zijn te bekijken op de site http://www.gezondverstandavonden.nl,of http://alephinformeert.blogspot.fr/
Wanneer je de wekelijkse Aleph niet meer wenst te ontvangen, graag een kort mailtje naar annabelle1946@hotmail.fr

"Aleph" staat voor het begin, de oorsprong van alle dingen.

Geen opmerkingen: